Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@10:22:31 GMT

مهمترین اعمال شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۲۴۱۰

مهمترین اعمال شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: غسل و دو رکعت نماز که در هر دو رکعت یک مرتبه سوره حمد و هفت مرتبه سوره توحید خوانده و بعد از نماز هفتاد بار ذکر «استغفرالله و اتوب الیه» گفته شود در این شب سفارش شده است.

به گزازرش مشرق، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدتقی حسین‌زاده، پیرامون فلسفه شب قدر گفت: شب قدر به معنی قدر لحظه لحظه‌های این شب را دانستن است، شبی که تمام ملائکه به اذن پروردگار به خدمت «امام زمان (عج)» می‌آیند و با حضور ایشان دفتر اعمال خلق را بررسی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در همین راستا ادامه داد: شب قدر همانند روز قیامت است با این تفاوت که در این شب انسان‌ها خود به نامه اعمالشان توجه می‌کنند و با محاسبه اعمال خود در می‌یابند که به بهشت می‌روند و یا به سوی جنهم در حال حرکت هستند، به عبارت دیگر شب قدر زمان ارزشمندی است که خداوند تبارک و تعالی با لطف خود نسبت به بندگان زمینه‌ای را فراهم کرده است تا بدینوسیله بندگان اعمال خود را محاسبه نمایند و به راه سعادت رهنمون شوند، در حقیقت پیش از اینکه در قیامت مورد بازخواست قرار بگیرند خود به اعمالشان رسیدگی کنند، در این راستا بندگان خود متوجه گناهانشان شده و به زبان خود الب به قرار باز می‌گشایند و در نهایت در صدد جبران اشتباه و گناه خود بر می‌آیند.

***شب قدر تنها به خواندن دعا و قرآن منتهی نمی‌شود

حسین زاده مهمترین نکته در شب‌های قدر را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: مهمترین نکته در شب‌های قدر توجه انسان به اعمال خود است متاسفانه برخی به اشتباه گمان می‌کنند که شب قدر تنها به خواندن دعا و قرآن منتهی می‌شود در حالی که چنین نیست، تفکر مهمترین و بزرگترین رویکرد شب‌های قدر است. شب قدر به تنهایی شب درخواست نیست بلکه شب بازگشت انسان به توحید، نبوت و امامت است، زمان رجوع به فطرت و اخلاق خودش است.

***بخشش در شب قدر

وی بخشش در شب قدر را یکی از گزینه‌های ارزشمند در این شب دانست و اظهار کرد: روایات فراوانی در باب بخشش در شب قدر بیان شده است، چون فطرت ما انسان‌ها که فطرت خدایی است باید عاری از هرگونه حسادت، بخل و کینه باشد لذا باید توجه داشت که باید ببخشیم، زبان به دروغ باز نکنیم و گناه نکنیم. برخی از افراد ماه مبارک رمضان را شروع ماه عبادی خود می‌کنند و گاهی سال مالی خود را در شب‌های قدر قرار می‌دهند تا به خود یاد آور شوند که شب قدر شب تدبر در اعمال و صاف کردن حساب با خودمان است.

حسین زاده مباحث علمی در شب قدر را یک فضیلت دانست و بیان کرد: بررسی و مطالعه در مباحث علمی شب قدر فضیلت بسیاری دارد، علمی که نافع باشد، منظور از علم نافع همان علمی که انسان را به سر منزل مقصود راهنمایی کند و او را به این امر وارد کند که به حساب اعمال خود رسیدگی کند پیش از اینکه لحظه مرگ فرا رسد، اینکه من بدانم نسبت به سال گذشته چه اعمالی را در پیش گرفتم و آیا توانسته ام یک قدم به قرب الهی نزدیک شوم یا نه، مهم است.

***باید هر شب خود را شب قدر بدانیم

وی به دشواری‌ها بندگان خدا پیش از ظهور «امام زمان (عج)» اشاره و تاکید کرد: ما باید تمام شب‌های خود را شب قدر بدانیم تا بتوانیم در پیشگاه خداوند سر بلند حضور یابیم، در روایت آمده است که در آخر زمان شرایط به قدری سخت می‌شود که افراد با ایمان از خانه بیرون می‌روند و شب کافر به منزل باز می‌گردند این یعنی تا این حد ایمان‌ها لرزان و سست می‌شود، پس باید به شب‌های قدر تمسک جست، شب قدر شب استفاده درست از فرصت‌هایی است که خداوند در اختیار ما قرار داده، تفکر در اعمال و کردارمان و حرکت به سوی سعادت که بزرگترین انقلاب درونی محسوب می‌شود. این رویکرد مصداق همان سخن «پیامبراکرم (ص)» است که می‌فرمایند: هرکس خود را بشناسد خدای خود را شناخته است. ما با دعا در شب قدر به شناخت می‌رسیم نه اینکه با دعا خود را مشغول کنیم.

حسین زاده پیرامون جایگاه مهم قرآن کریم در شب قدر بیان کرد: ما با قرآن به سر گرفتن در شب قدر در حقیقت قرآن را روی سر خود می‌گذاریم برای اینکه بگوییم جایگاه دستورات الهی بر سر ماست و ما موظف به اجرایی کردن همین دستورات در زندگی خود هستیم، در حقیقت «ائمه معصومین (ع)» را گواه و شفیع خود قرار می‌دهیم و در پیشگاه خداوند متعال تا آخرت مورد شفاعت قرآن کریم و «ائمه معصومین (ع)» می‌باشیم نه مورد شکایت آنان لذا نباید وقت تلف کنیم.

***باید در شب قدر به واقع در اعمال خود تجدید نظر کنیم

وی به ارزش‌های نهفته در دعای جوشن کبیر در شب قدر اشاره و بیان کرد: ما در شب قدر دعای جوشن کبیر را می‌خوانیم، ولی متوجه نیستیم که این ۱۰۰۱ اسم خدا باید در ما تبلور پیدا کند، ما به عنوان خلیفه خدا باید آینه تمام نمای خداوند متعال بر روی زمین باشیم، باید بررسی کنیم و در قدم اول باید ببینیم که اکنون که خدا مهربان است، آیا ما با زن و بچه خود مهربان هستیم؟، در مکان‌های عمومی و یا در محله همچنین با همسایه‌ها مهربان هستیم؟، خداوند کریم است آیا ما نیز کریم هستیم؟، خداوند می‌بخشد و منت نمی‌گذارد آیا ما هم اینگونه هستیم؟، گاهی برای بخشش افراد آنقدر بندگان خدا را در عذاب قرار می‌دهیم که آن فرد از خیر عذر خواهی می‌گذرد، این درست نیست این شیوه رفتار با دعای جوشن کبیری که می‌خوانیم منافات دارد باید در شب قدر به واقع در اعمال خود تجدید نظر کنیم.

وی در مورد دعای جوشن کبیر تاکید کرد: ما دعای جوشن کبیر را می‌خوانیم تا این صفات خدا در ما تجلی پیدا کند و در میدان عمل بروز و ظهور پیدا کند، چرا می‌گویند روز قدر ارزشش به اندازه شب قدر است، زیرا ما جوشن کبیر را می‌خوانیم و در روز آن را عملیاتی می‌کنیم.

وی رویکرد انسان را در مقابل شب قدر مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: اگر قدر بدانیم هر روز ما قدر است اگر قدر بدانیم هر شب ما شب قدر است. نماز شب برای همه مستحب، اما برای «پیامبر اکرم (ص)» این عمل واجب است، علتش این است که به خدا رسیدن بدون مرکب شب امکان پذیر نیست یعنی اینکه‌ ای بندگان مومن خدا همانگونه که شب قدر را احیا می‌گیرید و به عبادت بر می‌خیزید باید هر شب شما همین باشد و نباید از نماز شب غافل شوید. خلوت با خدا و خلوت با خود امری مهم و قابل توجه است همانند وقتی که فردی با کسی مشکل دارد و در خفاء مشکلاتش را مطرح می‌کند و به آن رسیدگی می‌کند.
 


*** از خدا بخواهیم که گناهان ما را از ما بگیرد

وی به دعای شب‌های قدر اشاره و تصریح کرد: آگاه باشیم که همواره در دعاها از خدا نخواهیم که چیزی به ما بدهد بلکه در مواردی از خدا بخواهیم که گناهان ما را از ما بگیرد و سیئات به جای آن به ما بدهد و یا خصیصه‌های بد اخلاقی ما را از ما بگیرد، اعمال شب قدر به بیانی تلاش دارد تا ما را به سوی شناخت فطرت ببرد در حالی که برخی از ما غافل هستیم و فکر می‌کنیم که صرفا باید دعا بخوانیم، دعاها و اعمال شب قدر الفاظ و اعمالی هستند که قطعا اثر مثبتی در زندگی ما خواهند داشت، ولی اگر آن الفاظ بخواهند در میدان عمل چهره اجرایی به خود بگیرند به حرکت ما بستگی دارد.

حسین زاده اراده انسان را عنصری مهم در راه رستگاری دانست و تاکید کرد: ما باید خودمان اراده کنیم تا بتوانیم دعاها و درخواست‌ها را در زندگی‌مان اجرایی کنیم. باید در این امر تصمیم جدی بگیریم و بدانیم دیر یا زود سفر به آخرت را در پیش خواهیم گرفت. «پیامبراکرم (ص)» می‌فرمایند: «مردم در این دنیا خوابند و هنگامی که بمیرند از خواب بیدار می‌شوند». این کلام بیانگر این موضوع مهم است که موظب باشیم که دچار خواب غفلت نشویم. انجام برخی اعمال همانند روزه و نماز نمی‌تواند انسان را به قرب الهی و به جایگاه واقعی‌اش نزدیک کند بلکه باید بسنجیم اعمال خیری که انجام می‌دهیم ما را به خدا نزدیک می‌کند یا خیر؟ گاهی نماز می‌خوانیم، اما از خدا دور می‌شویم و یا به نیازمندی کمک می‌کنیم، ولی در حقیقت از خدا دور می‌شویم چرا که در این عمل ریا نهفته است.

***کلید واژه شب قدر ولایت پذیری است

وی به کلید واژه شب قدر پرداخت و افزود: کلید واژه شب قدر در حقیقت ولایت پذیری است، هنگامی که تصمیمی جدی برای بازگشت به فطرت و توجه به ولایت که اموری مهم و ارزشمند هستند بگیریم می‌توانیم قدم خود را در راه قرب الهی بگذاریم این همان نکات ارزشمندی هستند که باید در شب قدر بر آنان تاکید نمود تا مورد عنایت خدا و «امام زمان (عج)» قرار بگیرد، کسی که در شب قدر نازل بر دفتر اعمال ما خواهد بود.

***اعمال شب‌های قدر

حسین زاده در مورد اعمال شب‌های قدر در ماه مبارک رمضان بیان کرد: غسل و دو رکعت نماز که در هر دو رکعت یک مرتبه سوره حمد و هفت مرتبه سوره توحید خوانده و بعد از نماز هفتاد بار ذکر «استغفرالله و اتوب الیه» گفته شود، همچنین احیا و قرآن به سر گرفتن از دیگر اعمال شب قدر است که «اهل بیت(ع)» را شفیع خود به درگاه پروردگار قرار می‌دهیم، در عین حال بحث صدقه دادن و خواندن جوشن کبیر و استغفار از دیگر اعمال سفارش شده در شب قدر هستند.

وی اهمیت احیا را در شب قدر را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: در روایت بیان شده است «امام علی (ع)» و «پیامبر اکرم (ص)» در دهه آخر ماه رمضان ، بستر خود را جمع می‌کردند و کمرشان را می‌بستند و تا شب بیست و سوم ، خانواده خود را بیدار می کردند. تا به شب زنده داری و احیا بپردازند. همچنین بیان شده حضرت «فاطمه (س)» نمی گذاشتند که کسی از خانواده در شب قدر بخوابد و خواب  آنان را با کم خوردن درمان می‌کردند و از روز برای آن شب آماده می‌شدند و می‌فرمودند: «محروم ، کسی است که از خیر آن بی بهره بماند».

***دعا برای «امام زمان (عج)» را یکی از مهمترین اعمال شب بیست و سوم

وی دعا برای «امام زمان (عج)» را یکی از مهمترین اعمال شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان دانست و افزود: دعا برای ظهور و سلامتی «امام زمان (عج)» در شب های قدر مورد تاکید بسیار قرار گرفته است خصوصا در شب قدر بیست و سوم  که از جایگاه خاصی برخوردار است، در این شب از خدا بخواهیم ظهور این امام بزرگوار را هر چه زودتر قرار دهد تا زمین از لوس مشکلات و گرفتاری‌های مردم پاک شود. 

وی در مورد قرائت سوره قدر در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان تصریح کرد: «امام صادق (ع)» پیرامون فضیلت سوره قدر در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان فرمودند: «اگر کسی در شب بیست و سوم ماه رمضان ، هزار بار سوره «إنّا أنزلناه» را بخواند یقین او با اعتراف به آنچه مخصوص ماست استوار خواهد بود و این نیست مگر به سبب آنچه در خواب خود می بیند»، «امام صادق (ع)» در حدیث دیگری فرموده‌اند: «هر کس دو سوره عنکبوت و روم را در ماه رمضان، در شب بیست و سوم بخواند، به خدا قسم او از اهل بهشت است و هرگز در این سخن استثناء نمی‌کنم و نمی‌ترسم که خداوند، در این سوگند گناهی بر من بنویسد، این دو سوره نزد خداوند، جایگاهی والا دارند».


وی پیرامون خواندن زیارت عاشورا در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان نیز بیان کرد: زیارت «امام حسین (ع)» ثواب بسیار در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان دارد زیرا می توان این امام بزرگوار را شفیع قرار داد و در عین حال بر ولایت پذیری تاکید کرد، «امام رضا (ع)» در مورد ارزش زیارت «امام حسین(ع)» فرمودند: کسی که در ماه رمضان ، «امام حسین(ع)» را زیارت می کند مواظب باشد که نزد قبر آن امام بودن را در شب جُهَنی از دست ندهد و آن شب بیست و سوم است، شبی که امید است شب قدر باشد، همچنین امام جواد(ع)» در مورد زیارت «امام حسین(ع)» فرمودند: «هر کس در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان «امام حسین(ع)» را زیارت کند، همان شبی که امید است شب قدر باشد، در آن شب هر کار حکمت آمیزی فیصله می یابد.

***تخلیه شدن از رذائل اخلاقی

وی بهترین عمل در شب‌های قدر ماه مبارک رمضان را تخلیه شدن از رذائل اخلاقی دانست و ابراز کرد: تخلیه شدن از رذائل اخلاقی یکی از کارهای مهم است، خصوصا کینه که همواره به عنوان اخلاق نا پسند بوده، کینه پیش از اینکه به دیگران صدمه بزند به خود افراد کینه‌ای صدمه خواهد زد بخشودن و کنار گذاشتن حسادت اموری ارزشمند هستند و در شب قدر بسیار بر آن‌ها تاکید شده است. باید بدانیم نعمت‌هایی که خداوند در اختیار برخی از افراد قرار داده است تنها به واسطه صلاح خداوند در نظر گرفته شده به عبارتی مصلحتی در آن‌ها نهفته است حال چرا باید به نعمت‌های خدا حسادت کنیم.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت ماه مبارک رمضان جوشن کبیر قرآن امام علی رمضان دعای جوشن کبیر خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان دعای جوشن کبیر شب های قدر امام حسین ع مرتبه سوره قدر بدانیم حسین زاده امام زمان اعمال خود ماه رمضان شب قدر شب قدر شب قدر اعمال شب دو رکعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۲۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ولادت حضرت معصومه ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تبریک روز دختر

ارسال عکس، متن، پیام، اس ام اس، استوری، مسیج تبریک روز دختر در ۲۱ اردیبهشت مصادف با ولادت حضرت معصومه (س) مرسوم است.

به گزارش ایمنا، حضرت فاطمه معصومه (س) خواهر امام رضا (ع) در یکم ذی‌القعده سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمدند. در ایران یکم ذی‌القعده به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س) روز دختر هم نامیده شده است.

تاریخ ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر تاریخ دقیق ولادت حضرت معصومه (س) در تقویم شمسی برابر با جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. تاریخ دقیق ولادت حضرت معصومه (س) در تقویم قمری برابر با ۱ ذی‌القعده ۱۴۴۵ است. تاریخ دقیق ولادت حضرت معصومه (س) در تقویم میلادی برابر با ۱۰ می ۲۰۲۴ است.

بپوشانید چشم ای اهل معنا

که آید عصمت باری تعالی

خدا افزوده لطف خود به مردم

که آید حضرت معصومه درقم

سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر مبارک باد

بارگاهی که به شهر قم به پاست

هم برای نجف هم کربلاست

خاک اورا غرق بوسه می‌کنم

چون که جای پای اربابم رضاست

سالروز ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر مبارک باد

میلاد مظهر عصمت و نجابت؛ حضرت فاطمه معصومه (س)

و روز دختر بر تمام دختران عفیف ایران زمین مبارک باد

میلاد بانوی مهر و وفا، مظهر جود و سخا، حضرت معصومه (س) مبارک باد

به دل حک شد به خط آشنایی

شب میلاد و آغازِ گدایی

کریمه؛ کاسه‌ام بنگر که بالاست

کرم بنما تو هر چه می‌توانی

همه ی امشب کنارِ بارگاهت

من و این گریه و فصلِ جدایی

دلِ فطرس شده در شام میلاد

اسیرِ گنبدِ زردِ طلایی

ولادت حضرت معصومه (س) مبارک باد

خاک قم گشته مقدس از جلال فاطمه

نور باران گشته این شهر از جمال فاطمه

گر چه شهر قم شده گنجینه علم و ادب

قطره‌ای باشد ز دریای کمال فاطمه...

ولادت حضرت معصومه (س) مبارک باد

شهرها انگشترند و قم نگین

قم، هماره حجت روی زمین

تربت قم، قبله عشق و وفاست

شهر علم و شهر ایمان و صفاست

ولادت بانو معصومه (س) مبارک باد

ای عاشقان بشارت غم‌ها دگر سرآمد

میلاد دخت پاک موسی بن جعفر آمد

عرض حاجت به دخت موسی کن

هرچه خواهی از او تمنا کن

ولادت با سعادت حضرت معصومه (س) بر شما مبارک باد

گوهری کز شرف جلوه کوثر است

فروغ دیده موسی بن جعفر است

دخت فرخنده زهرای اطهر است

آنکه قبرش به قم سنگر عصمت است

بهر ایرانیان باعث رحمت است

ما همه ی ریزه خوار، او ولی نعمت است

میلاد حضرت معصومه (س) مبارک باد

قم سرخوشه از برکت این مرقد

ایران دیگه شد بیمه‌ی صد در صد

جایی که پر از نوره و خوشحالی

بین الحرمین قمه تا مشهد

سالروز میلاد حضرت معصومه (س) مبارک باد

آمده دنیا، جلوه‌ی جانان

آیه‌ی کوثر، خواهر سلطان

آمده کریمه‌ی آل طاها

بانوی علیمه ی آل طاها

ولادت حضرت معصومه (س) مبارک باد

شادی، مثل بارانی از آسمان

بر زمین فرو می بارد،

امروز روز به شکوفه نشستن بهار

در بوستان باب الحوائج است

ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر خجسته باد

ذیقعده شد و بهار ایران آمد

در مشهد و قم دو گنج پنهان آمد

در روز یکم کریمه آل رسول (ص)

در یازدهم شاه خراسان آمد

میلاد گلهای حضرت رسول (ص) مبارک باد

بانویم معصومه «سلام الله علیها»

شرافتِ زن در یاد توست، آن هنگام که قدسیان بر گلدسته‌های نورانی‏ نورانی‌ات سلام می‌فرستند.

سالروز میلاد حضرت معصومه «س» خجسته باد

از آسمان وجود تو بر ما نزول کرد

تا کوثر دوباره قرآن ما شدی

منت گذاشت بر سر ما ناز مقدمت

وقتی که آمدی تو و مهمان ما شدی

میلاد حضرت معصومه (س) مبارک باد

ولادت با سعادت نجمه آسمان ولایت، کریمه اهل بیت (ع)

حضرت فاطمه معصومه (س)

را محضر آقا امام زمان (عج) و شیعیان و دوستداران حضرتش تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم

هم چنین “روز دختر” را به همه ی دختران مسلمان عالم و ایران زمین تبریک می‌گویم

و امیدوارم به یمن و برکت این روز مبارک، دختران امروز و مادران فردای ایران اسلامی

در همه ی مراحل زندگی سلامت و موفق و بهروز باشند

امام صادق (ع) فرمودند:پسران نعمت اند و دختران خوبی. خداوند از نعمت‌ها سوال می‌کند و به خوبی‌ها پاداش می‌دهد.

ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر بر دختران سرزمینم مبارک باد

آفت دل‌ها غم است بر درگه معصومه ام

حرمت من حرمت عز و جلال فاطمه

یارب از غم‌ها مرا برهان هم از افسردگی

عفوکن ما را به قلب پر ملال فاطمه

میلاد حضرت معصومه (س) مبارک باد

فاطمه اخت الرضا، سلطان دین، روحی فداه

خاک درگاه تو از عرش علا اعلاستی

ملجا اهل زمان و شافع یوم المعاد

خواهر سلطان دین و ثانی زهراستی

میلاد حضرت معصومه (س) مبارک باد

کد خبر 749657

دیگر خبرها

  • تبریک روز دختر + پیام، متن، عکس
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • ولادت حضرت معصومه ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تبریک روز دختر
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • «هشت شب، هشتِ شب» قرار عاشقی با امام هشتم در منطقه ۱۱ اصفهان
  • روز جهانی پسر ۱۴۰۳ + پیام، متن و عکس تبریک
  • برپایی کنگره حضرت رضا (ع) با شعار عدالت / دنیای امروز به درک عدل و ترسیم الگوی رضوی نیاز دارد
  • نکیسا: این برد مبارک تیم استقلال
  • نکیسا: بازیکنان ذوب آهن تلاش کردند/ این برد مبارک استقلالی‌ها